Fira systers nya jobb

Jag är så glad för min systers skull, hon har fått ett nytt jobb med kontorsstädning Stockholm. Hon har bra länge gått utan ett jobb för hon har varit sjukskriven och inte mått så bra. Men så kom det en vändpunkt i livet för henne och hon började känna sig bättre. Första jobbet som hon sökte, med kontorsstädning, det fick hon! Vad hon inte vet, det är att jag tänkte fira det och henne nu i helgen. Har bjudit hem henne, på vad hon tror är en pysselkväll, men det ska allt bli lite annat! Har köpt hem champagne, samt letat upp ett recept på en maträtt jag tror hon kommer älska. Ska bjuda på detta;

Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök

Ingredienser
1 påse surdegspizzadeg (400 g) ( Färdig surdegspizzadeg finns i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.)
0,5 dl crème fraiche + 1/2 dl
1 krm svartpeppar nymald
50 g västerbottensost riven
100 g löjrom
Lök:
1 rödlök liten
0,5 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
Garnering:
dillkvistar
Tillbehör:
sallad, t ex vattenkrasse och mangoldskott

Lök: Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vatten, socker och ättika och låt stå i rumstemperatur medan pizzan lagas.
Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till avlånga pizzor på ett bakplåtspapper. Bred 1/2 dl crème fraiche på pizzorna och krydda med peppar. Strö över osten.
Grädda pizzorna på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min.
Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzorna. Klicka eller spritsa på löjrom och 1/2 dl crème fraiche. Garnera med dill och servera pizzorna med sallad till.

Sedan blir det utgång

Efter att vi har ätit och druckit champagne så tänkte jag att vi skulle gå ut och dansa lite och ha oss. Det var något vi gjorde mycket förr tillsammans. Så tänkte det kunde vara en kul grej att göra tillsammans.

17 Sep 2018