Ibland måste man städa själv

Ni vet, jag skrev ju förra året om att jag har hemstädning en gång per vecka. Jag har fått göra så att jag nu har det bara varannan vecka. Det innebär att jag får städa en del själv, men det är ok. Jag har hittat en massa bra städtips på http://www.städguide.se. Det är bra när det finns bra tips på hur man ska städa olika rum. Jag har kommit på det att om jag sätter på värsta bra musiken så går det dessutom bra mycket lättare att städa, då är det bara att dansa fram med dammugaren och sjunga med.

Storstäda lite oftare

Något jag även har kommit på är att det är bra att göra en storstädning, lite oftare en kanske en till två gånger per år som jag gjort innan. Det är ju som så att ju längre tid man tar på sig att städa något, desto jobbigare blir det ju. Man bygger upp det och inte på ett bra sätt. Läste även att det är smart att göra små saker varje dag med, för det underlättar städningen, som man kanske sedan tänkt göra till helgen då man är ledig. 

Ta pauser

Städar helgerna, varannan, och tar min tid på mig, jag tar lite kaffe-paus mitt i och byter lite musik, städar lite här och där, det känns som att det gör det hela lättare och roligare. Det tycker i alla fall jag.

14 Sep 2018